| 06 49652563 | LinkedIn profiel Facebook profiel Twitter profiel

E-mail beheersen? (g)een kunst apart!

01-10-2015

Tegenwoordig sturen en ontvangen we haast geen brieven meer met postzegels. Alles en iedereen is toch direct bereikbaar op een digitaal e-mail adres. Maar heb je soms het idee dat de e-mail jouw (werk)dag beheerst? Durf je soms je e-mail niet te openen omdat je weet dat er veel mails in jouw inbox staan? Bij veel mensen leidt deze inbox tot ergernis en werkdruk. Tijd om daar dus eens wat in te organiseren!

Ik raad iedereen aan je mailbox maximaal drie keer per dag te bekijken. Dit levert ontzettend veel tijdwinst op. Want elke keer dat je kijkt verstoort het je werkpatroon en concentratie. Dit vergt wat oefening, echter als je je er van bewust bent, gaat het je lukken. En als ze je écht dringend nodig hebben, dan bellen ze wel. Maak overzichtelijke mappen in jouw inbox aan en stop de berichten daarin weg. Via digitalisering komt steeds meer informatie op ons pad, belangrijk om dit dus op een juiste duidelijke wijze te archiveren. Ook overige zaken op jouw werkplek kunnen helemaal georganiseerd en gedigitaliseerd worden. Is dat geen heerlijke gedachte? Er ontstaat dan weer rust en ruimte!

Je ziet, met wat structuur, tips en volharding is het beheersen van jouw mailbox en digitale administratie goed te overzien. Hoofdzaak is dat je keuzes maakt in wat voor jou belangrijk is. Waar wil jij je tijdwinst in behalen en hoe creëer jij rust in jouw administratie? Heb je moeite om dit proces alleen in beweging te krijgen? Vraag dan advies aan de Professional Organizer. Pak gelijk de telefoon of vul het contactformulier in!