| 06 49652563 | LinkedIn profiel Facebook profiel Twitter profiel

Is jouw kledingkast al winterklaar? Blaas je garderobe nieuw leven in!

22-10-2015

Een goed georganiseerde kledingkast kan zorgen voor een hele nieuwe kijk op het leven..

Marie Kondo schreef er ook al over in haar boek Opgeruimd! We hebben te veel (overtollige) kleding in de kast hangen! Heb je kleding gekregen van familieleden of zijn ze te mooi om weg te gooien ? Doe deze toch weg, je zult ze echt niet later nog eens gaan dragen. Kun je niet beslissen? Denk dan aan een vriendin van wie je haar stijl bewondert en vraag jezelf af: zou zij dit aantrekken? Is het antwoord: nee, dan is meedogenloos editen de oplossing. Kies waar je van houdt.

Je kunt de kleding naar de kledingbank of kringloopwinkel in jouw woonplaats te brengen. Zij zijn daar erg blij mee en jij hebt een minder vervelend gevoel dat je deze kleding hebt 'afgedankt'. Ruim vervolgens alle kleding van het komende seizoen die je wilt houden op in jouw kast op soort. Truien en shirtjes en broeken kunnen netjes opgevouwen worden, jurken, rokjes en jasjes hangen het beste op één type hangers. Als alles dan netjes in de kast georganiseerd is, zie je in één oog opslag wat je nog wilt aanschaffen om de collectie compleet en up to date te maken. Heerlijk, de kledingkast is winterklaar, laat het koude weer maar komen. En de zomerspullen kunnen netjes in een koffer opgeborgen worden, bijvoorbeeld op zolder.

Tip! Kijk ook eens of er schoenen gerepareerd kunnen worden in het seizoen dat ze niet gedragen worden. En maak foto's van je schoenen en lijm deze op de buitenkant van de dozen en stapel deze op.

Kan je deze klus niet overzien? Vul het contactformulier in of zoek een organizer bij jou in de buurt. Het is echt de moeite waard voor rust, ruimte en overzicht.