| 06 49652563 | LinkedIn profiel Facebook profiel Twitter profiel

Keuzestress...wie heeft er geen last van?

14-10-2016

Keuzestress is het gevolg van de meerkeuze maatschappij waarin we leven. Je bent wat je kiest en dat bepaalt jouw identiteit.

We zien steeds meer dat individuen moeite hebben om de juiste keuzes te maken. Waarom?

Iedere dag bestaat uit het maken van keuzes. Balangrijke keuzes zoals het kopen of huren van een huis. Of welke baan is goed voor mij? Er zijn ook minder belangrijke keuzes te maken zoals: welke taken ga ik vandaag uitvoeren? Of wat doe ik met al mijn spullen in huis? Of ga ik mijn email opschonen of toch lekker van mijn rust genieten? Hoe vereenvoudig ik mijn leven en dus ook mijn keuzes?

Keuzes hebben vooral te maken met de vervulling van ons behoeften patroon. Keuzes worden vaak intuïtief gemaakt. Laat je bij jouw keuzes vooral leiden door jouw doelen en niet door de wensen van anderen. Niet altijd doen wat er van je verwacht wordt. Realiseer je ook dat keuzes nooit definitief hoeven te zijn, deze kunnen altijd bijgesteld worden. Belangrijk is dat je beseft dat je jezelf niet voor de gek moet houden. Ga vooral voelen wat het met je doet in plaats van alles rationeel te beargumenteren. En stel jezelf voortdurend de vraag: Waarom wil ik dat? Waarom doe ik dat? Waarom?

Ondersteuning en coaching in het proces van keuzes maken zorgt ervoor dat goede raad makkelijker opgevolgd wordt en keuzes eenvoudiger worden. Dat creëert kansen, zelfvertrouwen, rust en vooral veel overzicht. Aan dat proces kan ik als Professional Organizer bijdragen.